7.12.21
Pressemeddelelse

Nye salater fra Nordic Harvest

Foto:
Siden nytår har Nordic Harvest bevist, at man kan producere bæredygtigt grønt fra en vertikal farm i stor skala til danske forbrugere. Nu udvider Nordic Harvest sortimentet med to af danskernes salatfavoritter i helt nye udgaver.

Bæredygtige og lokalt producerede salater og krydderurter med masser af smag er et hit hos danskerne. Status hos Nordic Harvest de seneste otte måneder har været “alt udsolgt”; efter aftalen med Salling, hvor produkterne kom på hylderne i føtex og Bilka i hele landet. Nu lancerer Nordic Harvest to helt nye varianter af danskernes absolutte salatfavoritter:

Baby Iceberg & Baby Romaine

Der er tale om de to typiske “fyld-salater” i salatskålen, der i Nordic Harvest udgaven opgraderes til for alvor også at bidrage til smagen. Samtidig er romaine- og icebergsalat også salater, der er besværlige at skylle rene og med en stor spild-procent, når vi har pillet de yderste og dårlige blade af. Og sidst men ikke mindst importeres disse to salattyper en stor del af året.

Nordic Harvests udgaver af de to salater er afskårne “babyblade”, der er klar til brug fra æsken. Da planterne vokser i et helt rent miljø og er fri for jordbakterier, skal de ikke skylles. Samtidig er der virkelig skruet op for både smag og sprødhed, så baby-salaterne ikke kun fylder, men bidrager til salaten. De er begge bæredygtigt og lokalt produceret i Danmark - helt uden sprøjtemidler.  

“Baby Iceberg er et godt eksempel på, hvad vi kan. For det første er smagen lidt af en wow-oplevelse i forhold til den typiske intetsigende iceberg vi oftest importerer fra sydeuropa. For det andet, er bladene klar til at komme i salaten direkte fra pakken. I stedet for et lukket salathoved, der er svært at gøre rent og som skal skæres ud, er vores sprøde enkeltblade, der ikke behøver at blive vasket eller skyllet inden de spises,” siger Anders Riemann, direktør og stifter af Nordic Harvest.

De danske forbrugere har taget godt imod Nordic Harvest, hvor over 75 procent, af de som har prøvet produkterne, fortæller, at de både vil købe produkterne igen og anbefale dem videre til andre. 

“Hvis vi skal vinde forbrugerne gunst, er det ikke nok, at vores produktion er bæredygtigt. Smagen og kvaliteten skal også være uovertruffen. Vores bedste målestok på det, er jo at folk genkøber og anbefaler vores produkter, når de først har smagt dem,” slutter Anders Riemann.

Samtidig med udvidelsen af produktsortimentet fornyer Nordic Harvest også designet på emballagen, så det bliver lettere at genkende fordelene ved produkterne i butikkerne. Det sker samtidig med, at Salling Group sætter yderligere fokus på varerne i butikkerne med tydeligere skiltning. 

Vertikal produktion, bæredygtighed og god smag

Nordic Harvest er en af verdens største vertikale farme. Planterne dyrkes indendørs under LED-lys i vand, der tilsættes Nordic Harvests egen bio-gødning. Fra frø til høst vokser planterne i et lukket og beskyttet miljø - fri for skadedyr, forureningspartikler, jordbakterier og svampesporer. Derfor behøves ingen sprøjtemidler, og planterne skal ikke vaskes eller skylles inden brug. 

Planterne får dermed optimale vækstbetingelser, og Nordic Harvest kan høste 15 gange om året, hvilket er 250 gange mere effektivt end tilsvarende produktion på en mark. Samtidig udleder Nordic Harvest ingen kvælstoffer, bruger 250 gange mindre vand og er drevet af 100 procent certificeret vindenergi.

Fordi planterne hele tiden får tilpasset og justeret næring, lys, temperatur og luftfugtighed, udvikler de også mere smag og har større næringsindhold. Alt sammen til priser, der ligger på linje med tilsvarende økologiske produkter.

Artiklen kan læses her

Læs mere lige her