Smag, holdbarhed, sikkerhed... listen er lang

Der er mange fordele ved vertikalt landbrug. Når det gælder om at skaffe sund, nærende mad til kommende generationer er det et vigtig skridt på vejen til en mere bæredygtig fremtid

Fordelene ved det vertikale landbrug er til at få øje på

En perfekt smag og sammensætning af vitaminer og mineraler

Vi kontrollerer tilsætning af lys, vand og varme samt de mineraler, planten har brug for til at udvikle en perfekt og naturlig smag. Ganske som hvis det havde været en perfekt sæson i marken...

En stærk afgrøde uden sygdomme holder længere

Planten kommer ikke i kontakt med skadedyr eller sygdomme, der kan hæmme dens vækst og trivsel. Derfor er den stærk, når vi høster den og vil holde sig frisk og smagfuld i længere tid. Vel at mærke helt uden brug af GMO.

95% mindre vandforbrug end markdyrkede grøntsager

Når man vander i jord, siver størstedelen forbi afgrøden, og derfor er man nødt til at vande mere. Og mere. Og mere indtil planten har fået nok. Med vertikalt landbrug er det ikke nødvendigt. Alt vand recirkuleres.

Ingen kontakt med bakterier, insekter og menneskehænder

Det betyder at fødevaresikkerheden er i top. Al høst foregår automatisk og maskinelt. Der er ingen jord på planten, og den vandes fra rødderne. Derfor er der heller intet behov for at skylle den - Du er den første der rører planten, når du tager den frem hjemme ved køkkenbordet.

Ingen grund til pesticider eller gensplejsning - miljøet beskytter planten

Vores salater og krydderurter er dyrket i et kontrolleret og beskyttet miljø. Helt uden sprøjtegifte og GMO og derfor aldeles fri for bekymringer om, hvordan brugen af disse mon påvirker vores natur og sundhed. Insekter har ingen adgang og ingen funktion i vores produktion af bæredygtige krydderurter og salater. De har det meget bedre i vild natur med blomster, træer og enge.

Op til 250 gange flere afgrøder på samme mængde land

Vi dyrker ikke bare lag på lag. Vi kan også stille afgrøderne helt perfekt tæt og høste 15 gange om året, uafhængig af sæson og vejr. Det giver markant bedre udnyttelse af ressourcerne og åbner op for at omdanne landarealer til skov, der optager dejligt meget CO².

Høst af højeste kvalitet året rundt takket være perfekt lys og varme, leveret af grøn energi

Vi kører på 100% certificeret vindenergi og tilpasser - med specialfremstillede LED-dioder - både lysspektrum og lysstyrke, så den optimale fotosyntese skabes i hver enkelt plantetype.

Lukket økosystem hvor alt bliver genbrugt

Ingen mineraler eller næringsstoffer udledes i naturen, men bliver derimod recirkuleret i produktionsmiljøet og omsat til sund og nærende mad.

Emballagen sørger for beskyttelse af dit grønt

Vi så allerhelst, at man kunne kigge forbi, høste sin salat og bære den hjem, så vi helt kunne slippe for emballage. Men det er vist hverken realistisk eller særlig praktisk. Emballager i pap og papir suger fugt og kan give uønskede bakterier. I plastposer bliver salatbladene mast, og de egner sig mindre godt til opbevaring af det, man ikke får brugt samme dag.

Sidst men ikke mindst skal vi leve op til alle krav og ønsker fra levnedsmiddelstyrelse, grossister og supermarkeder. Vores bedste bud på en god løsning er derfor beholdere af 100% genanvendelig plastik.

Det bæredygtige valg

EU’s økologiforordning binder begreberne økologi og jord sammen og har til hensigt at beskytte forbrugeren mod sprøjtegifte samt genoprette udpinte landbrugsjorde.

Nordic Harvest dyrker hydroponisk, dvs. i vand uden jord og kan derfor ikke kalde det økologi. Væk er til gengæld risikoen for bakterier og sygdomme, som findes i jorden. OG vi opfylder alle øvrige krav til økologisk dyrkning. Vores frø er økologiske og vi bruger ingen  sprøjtemidler eller kunstgødning.

Derudover har vi ingen udledning af kvælstoffer, et minimalt vandforbrug og benytter ren vindmøllestrøm. Vi har med andre ord en minimal påvirkning af miljø og klimaet. Så vi er både et bæredygtigt og økologisk valg - blot uden et Ø-mærke.